Arbetsloggtyper

Systeminställningar > Administrera arbetsloggar > Arbetsloggtyper

Att använda arbetsloggar är ett sätt att registrera och göra det möjligt att debitera arbete som handläggaren lägger ner för att lösa ett ärende. I arbetsloggen sparas all information om det utförda arbetet, t ex timkostnad, nedlagd tid, tilläggskostnader och rabatt.

I den här funktionen kan man konfigurera vilka olika typer av arbetsloggar som skall kunna användas. Alla arbetsloggtyper har en uppsättning med standardegenskaper. Arbetsloggtyper kan skapas i en hierarkisk struktur. Typerna ärver egenskaper från överliggande nivåer och man kan lägga till egna egenskaper på alla nivåer, se nedan.

När man hanterar Arbetsloggar kan dessa filtreras på olika typer.

För att skapa en Arbetsloggtyp skall man först ange Namn och Beskrivning, samt välja en ikon för typen. Namn och Beskrivning är lokaliserade, översättningsbara texter.

Man kan lägga till specifika, användardefinierade egenskaper till en Arbetsloggtyp. Välj Editera egenskaper i menyn längst till höger på raden. I denna meny finns också funktioner för att Editera, Aktivera/Avaktivera, Lägg till undertyp och Radera.

Varje typ har en egen uppsättning av standardegenskaper. När man skapar en ny typ, med en existerande som bas, kommer man att ärva alla egenskaper från föregångarna. Man kan skräddarsy typerna genom att editera standardegenskaperna och/eller lägga till egna med hjälp av formuläreditorn.

Ändra en standardegenskap genom att dubbelklicka på det och ändra attributen i dialogen Editera egenskap. Alla möjligheter är inte tillgänglig för alla standardfält. T.ex. är Namn (Titel) av sådan vikt att den aldrig kan döljas.

  Dölj fält – dölj fältet när objektet skapas. Om man inte vill använda fält som levereras med standardsystemet

  Visa i panelsido – fältet kommer att visas i panelen (vänster sida i AP, höger i SSP).

  Enititet – Fältet som representerar egenskapen är en urvalslista och här väljer man vilka värden som skall visas.

  Lägg till beroende fält – Läs mer i kapitlet om formuläreditorn.